Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website YouChooz

Met YouChooz vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in de sector zorg, welzijn en sport informatie over 189 opleidingen en 237 beroepen. Met de zelftest ontdekken geïnteresseerden welke opleidingen of beroepen bij ze past.

YouChooz helpt studiekiezers en zij-instromers met onafhankelijke, objectieve informatie over leren en werken in de sector zorg, welzijn en sport. De site is vooral gericht op studiekiezers tussen de 15 en 21 jaar, maar ook zij-instromers die een overstap naar de sector zorg, welzijn en sport overwegen en herintreders vinden nuttige informatie over de routes die ze kunnen volgen. Naast deze oriëntatie kan er ook contact worden opgenomen met ChoozGuides (ervaringsdeskundigen) die meer over een beroep of opleiding kunnen vertellen.

Inhoud YouChooz

Op de homepage kunnen geïnteresseerden direct zoeken naar een functie of opleiding. Per zoekresultaat krijg je te zien of het gaat om een opleiding of beroep en welk niveau nodig is. Na het doorklikken op een opleiding of beroep krijg je meer informatie, zoals de uiterlijke inschrijfdatum voor een opleiding en waar een opleiding te volgen is. Maar je ziet ook of er een ChoozGuide (ervaringsdeskundige) aangesloten is bij de opleiding of het beroep aan wie vragen gesteld kunnen worden.

Verder zijn er verschillende verhalen en ervaringen beschikbaar ter inspiratie en kunnen geïnteresseerden de zelftest doen om te achterhalen welk beroep of opleiding het beste bij ze past.

Meer informatie

Met de knop hieronder ga je direct naar de homepage van YouChooz, of doe direct de zelftest.

Ga naar YouChooz