Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Werk- en opleidingstraject Be an Engineer

Be an Engineer is een initiatief van opleidingen en technische bedrijven om mensen met een technisch talent op te leiden voor een baan in deze sector. Een dag in de week volgen zij een opleiding op hbo-niveau, betaald door de werkgever. Het traject staat open voor iedereen met een mbo-, havo- of vwo-diploma.

Bedrijven hebben grote moeite om technisch personeel te werven. Be an Engineer is een samenwerkingsinitiatief van opleidingen en bedrijven om dit talent op te sporen. In het traject volgen deelnemers een deeltijdopleiding op hbo-niveau en gaan ze direct aan de slag bij een werkgever naar keuze.

Inhoud van het werk- en opleidingstraject

Deelnemers aan Be an Engineer volgen een twee- of vierjarige deeltijdopleiding op hbo-niveau en kunnen direct aan de slag bij een werkgever naar keuze. De werkgever betaalt naast het salaris ook de studiekosten. Geïnteresseerden krijgen in een online sessie meer informatie over de deelnemende bedrijven en de mogelijkheden die er zijn. Tijdens een Meet&Match ontmoeten ze de werkgevers. Als er een klik is, volgt een gesprek bij een bedrijf. Zodra een kandidaat wordt aangenomen kan de deeltijdopleiding (een dag per week) direct starten. Het traject staat open voor iedereen met een havo-, vwo- of mbo-diploma. Een technische vooropleiding is niet vereist.

Meer informatie

Be an Engineer is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven om meer technisch talent te werven. Bekijk de website voor meer informatie. Aanmelden is gratis.

Ga naar Be an Engineer