Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Online leerprogramma’s van WERK-portal.nl

WERK-portal.nl biedt verschillende gratis online leerprogramma’s die mensen helpen met onder andere solliciteren, prettig en veilig werken, de Nederlandse taal, en digitale vaardigheden. De programma’s zijn gericht op mensen zonder startkwalificatie. Door de audio-ondersteuning kunnen mensen die moeite hebben met lezen ook de programma’s volgen.

De verschillende online leerprogramma’s op de WERK-portal.nl zijn bedoeld om nieuwe (werk)vaardigheden te versterken en daardoor de kans te vergroten op het vinden en behouden van een (nieuwe) baan. De online programma’s zijn gratis, laagdrempelig en kunnen zelfstandig en in eigen tempo gevolgd worden op elke locatie. Dankzij audio-ondersteuning en de inzet van beeldmateriaal is de WERK-portal.nl ook geschikt voor mensen die lezen lastig vinden.

Inhoud WERK-portal.nl

De online programma’s zijn in verschillende categorieën ingedeeld:

  • Werk zoeken en solliciteren
  • Veilig en prettig werken
  • Inburgering, taal en rekenen
  • Omgaan met de computer en mobiele telefoon
  • App en leersnacks Sterk aan het Werk (mini-modules speciaal voor de smartphone)

Iedere categorie bevat meerdere online leerprogramma’s. Een online leerprogramma bestaat vaak uit meerdere modules, waardoor er veel content beschikbaar is.

Iedereen die gebruikmaakt van WERK-portal.nl kan een account aanmaken, zodat hij zijn voortgang kan opslaan. Ook zonder account kunnen de programma’s doorlopen worden. Het voordeel van het aanmaken van een account is dat de voortgang wordt opgeslagen. Ook zie je welke programma’s je al gevolgd hebt.

Meer informatie

De WERK-portal.nl is een product van SBCM en Cedris. Bekijk het aanbod van WERK-portal.nl met de knop hieronder.

Ga naar WERK-portal.nl