Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Werken bij Dienst Justitiële inrichtingen

Op de website van DJI vind je alle informatie over werk bij justitiële inrichtingen. Naast verhalen van werknemers biedt de website een uitgebreid scala aan vacatures.

Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo’n 17.000 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn elke dag bezig met beveiliging, bewaring, behandeling, zorg en begeleiding van justitiabelen. Bij de organisatie komen regelmatig vaste banen vrij in een niet-alledaagse, maar veelzijdige omgeving. Wil jouw kandidaat een bijdrage leveren aan een veilige terugkeer in de samenleving  van volwassenen en jongeren in justitiële inrichtingen? Dan vinden ze zeker een plek op één van de 38 locaties.

Fysieke Vaardigheidstoets

Per functie is een andere vooropleiding vereist. Echter is het voor alle werknemers van DJI belangrijk om gezond, fit en weerbaar te zijn. Daarom moet het executief personeel minstens eenmaal per jaar de Fysieke Vaardigheid Toets (FVT) doen. De FVT is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

De Dienst Justitiële Inrichtingen is onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Ga naar de website voor vacatures en meer informatie.

Ga naar Dienst Justitiële Inrichtingen