Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs

De zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs helpt mensen die overwegen om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan. Het is een laagdrempelige test die inzicht biedt in persoonlijke kwaliteiten en de vereiste vaardigheden voor een baan als leraar.

De zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs is specifiek gericht op zij-instromers ter oriëntatie op het werken in het onderwijs. Het biedt inzicht in een mogelijke match tussen de geïnteresseerde en de sector. Behalve informatie over vervolgstappen en opleidingen, geeft de test vooral aan of een baan als leraar bij de kandidaat als mens past. Wat betekent werken in het onderwijs? Welk beeld heeft de geïnteresseerde van het beroep? En sluit dat aan op de werkelijkheid?

Inhoud van de zelftest

De zelftest duurt 30 tot 45 minuten en bestaat uit vier onderdelen. In het eerste onderdeel komen de oriëntatie op het beroep van leraar en het opleidingstraject aan de orde. Ook worden enkele situaties uit het onderwijs voorgelegd. Het tweede onderdeel biedt inzicht in de competenties en het derde onderdeel focust op drijfveren. Tenslotte worden vragen gesteld over persoonlijke achtergrond, zoals opleiding en werkervaring.

Meer informatie

De online zelftest Carrièreswitch naar het onderwijs is ontwikkeld door Arbeidsmarktplatform PO en Voion. Op de website van Arbeidsmarktplatform PO en de website van Voion is meer informatie te vinden over de test.

Ga naar de zelftest