Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Zelftest YouChooz

Met de zelftest van YouChooz krijgen werkzoekenden en zij-instromers persoonlijk advies over passende beroepen en opleidingen in zorg, welzijn en sport.

De zelftest van YouChooz bestaat uit drie simpele vragen. Eerst kiest de deelnemer of hij op zoek is naar een opleiding of een baan. Vervolgens geeft hij aan wat zijn vooropleiding is en op welk niveau de opleiding of het beroep moet zijn. Tot slot geeft de deelnemer zijn interesses aan, zoals ‘Bewegen en lifestyle’, ‘Zorgen’, ‘Het menselijk lichaam’ of ‘Techniek en Chemie’. De uitslag van de test is een persoonlijk advies met passende beroepen of opleidingen. Wie daarop klikt krijgt uitgebreide informatie over de vereiste vooropleiding en de inhoud van de opleiding. Over de beroepen is ook veel informatie te vinden. Zoals het antwoord op de logische vraag of er veel kans is op werk in dit beroep, wat je ermee kan verdienen en in wat voor soort instellingen je kan komen te werken.

Meer informatie

YouChooz is de landelijke voorlichtingssite over zorg, welzijn & sport, een initiatief van samenwerkende werknemers en werkgevers. Klik op de knop hieronder om naar de test te gaan.

Ga naar de zelftest van YouChooz