Platform naar Werk

Over Platform Naar Werk

Het Platform Naar Werk ondersteunt loopbaanprofessionals bij het begeleiden van mensen naar werk met perspectief.

Subsidieregelingen, sectorspecifieke vacaturepagina’s en zelfscans om erachter te komen of een sector bij de werkzoekende past. Dat is zomaar een greep uit de hulpmiddelen die zijn bedoeld om bij te dragen aan de match tussen werkzoekenden en werkgevers. Maar alle initiatieven zijn verspreid over het internet, wat het lastig maakt te vinden wat je zoekt. Daarom biedt de kennisbank van het Platform Naar Werk een overzicht van de bestaande initiatieven. Hoewel deze hulpmiddelen zorgvuldig zijn onderzocht door Platform Naar Werk, bieden ze geen 100% succesgarantie voor iedereen. Loopbaanbegeleiding blijft maatwerk.

Meer dan een kennisbank

Naast de kennisbank biedt Platform Naar Werk een gratis helpdesk die vragen beantwoordt of de verbinding legt tussen een loopbaanprofessional en personen in ons netwerk. Verder biedt Platform Naar Werk inspiratie en nieuws over loopbaanpaden en de arbeidsmarkt. Zo willen we eraan bijdragen dat werkenden en werkzoekenden snel en trefzeker passend werk vinden én dat de personeelsbehoefte van werkgevers op een vlotte en adequate manier wordt ingevuld.

Voor wie?

Het Platform Naar Werk richt zich op alle loopbaanprofessionals die werkenden en werkzoekenden begeleiden naar nieuw of ander werk. Denk aan loopbaanadviseurs, hr-adviseurs en coaches. Download de Platform Naar Werk-flyer voor loopbaanprofessionals.

Door wie?

Het Platform Naar Werk is met subsidie van het ministerie van SZW ontwikkeld door het CAOP. Het CAOP is het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein.

Aangrenzende initiatieven

De huidige arbeidsmarkt biedt de nodige uitdagingen. Grote krapte in bijna alle sectoren, de noodzaak van het ontwikkelen van skills voor de toekomst, vergrijzing, ‘the great reshuffle’: allemaal aspecten die het faciliteren van (inter)sectorale loopbaanpaden noodzakelijk maken. Daarom maakt Platform Naar Werk (sectorale) hulpmiddelen inzichtelijk. Maar er zijn meer initiatieven op dit vlak die raken aan Platform Naar Werk. We werken samen met deze initiatieven en verwijzen naar elkaar door, om het voor de loopbaanprofessional zo efficiënt en effectief mogelijk te maken.

Bekijk initiatieven >

 

Meer informatie

Heb je een vraag over de begeleiding van mensen naar werk met perspectief? Of heb je een suggestie voor het Platform Naar Werk?

Neem contact op met de helpdesk