Platform naar Werk

Kijkje achter de schermen: ‘Loopbaan­professionals enthousiast over kennisbank’

Sinds begin dit jaar is de website van Platform Naar Werk live. Kim Davelaar en Afra Verkerk gingen de afgelopen tijd in gesprek met loopbaanprofessionals over het gebruik van de kennisbank. En die reacties zijn erg positief, zeggen Davelaar en Verkerk.

Na de lancering van Platform Naar Werk wilden Davelaar en Verkerk de kennisbank van het platform meer onder de aandacht brengen bij loopbaanprofessionals. Daarnaast waren ze benieuwd hoe loopbaanprofessionals het platform inzetten om mensen van werk naar werk te brengen. ‘Doordat we online presentaties houden bij regionale mobiliteitsteams en bij individuele loopbaanprofessionals, brengen we het bestaan van de kennisbank van Platform Naar Werk onder de aandacht en krijgen we tegelijkertijd de eerste reacties van onze gebruikers over het gebruik en nut van ons platform’, vertelt Davelaar, ‘en die reacties zijn enthousiast!’.

Relevante hulpmiddelen voor werkzoekenden

Voor de kennisbank geldt: hoe meer filters je instelt, hoe specifieker de uitkomst. Zo bleek ook tijdens de presentatie waarbij gebruikers zelf aan de slag gingen met de kennisbank: ‘Direct na mijn online presentatie vertelde een loopbaanadviseur dat ze al tijdens de presentatie in gedachten met een test voor een kandidaat aan de slag was gegaan’, zegt Davelaar. ‘Zo vertelde ze dat ze inderdaad een hulpmiddel had gevonden waar ze nog niet eerder van had gehoord. Vervolgens stuurde ze het al meteen door aan haar kandidaat. Dit is natuurlijk precies waarvoor de kennisbank bedoeld is!’ Een andere loopbaanadviseur merkte op dat het ‘prettig is om een verzamelplek te hebben van alle initiatieven. Die was er nog niet en het kost veel tijd om te vinden wat er aan aanbod is.’

Verkerk vult aan: ‘Branches en sectoren hebben enorm veel tools, projecten, opleidingen, loopbaanbegeleidingspaden ontwikkeld die de (zij-)instroom bevorderen. Dat is natuurlijk geweldig, maar loopbaanprofessionals zagen door de bomen het bos niet meer.’ De behoefte aan een website die overzicht biedt groeide en heeft geleid tot de lancering van Platform Naar Werk. ‘Het afgelopen half jaar hebben we met een klein team, en met dank aan sectoren zelf, al meer dan 200 hulpmiddelen kunnen ontsluiten in de kennisbank. Tegen de zomer hopen we dit aantal bijna verdubbeld te hebben. We blijven namelijk initiatieven tegenkomen die we nog niet kenden.’

Meer informatie

Ben jij een loopbaanprofessional en wil jij ontdekken wat de kennisbank en de helpdesk voor jou kunnen betekenen? Schuif online aan bij het inloopspreekuur via www.zoom.us/join. Het spreekuur vindt elke donderdag om 10 uur plaats.

Meeting-ID: 999 7777 0375

Passcode: pnw2022