Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Nationale Beroepengids – Omscholen

De ‘Nationale Beroepengids - Omscholen’ biedt uitkomst voor mensen die zich willen omscholen, maar nog geen specifiek beroep in gedachten hebben. De website biedt niet alleen uitgebreide informatie, maar ook handige tools die werkenden en werkzoekenden op weg kunnen helpen.

Belangstellenden kunnen zich op verschillende manieren omscholen. Op de pagina ‘Omscholen’ van de Nationale Beroepengids kunnen geïnteresseerden een beroepskeuzetest doen. Ook zijn de omschooltrajecten per beroep te vinden via de ‘omschoolwijzer’ en kunnen belangstellenden kijken welke banen aansluiten op hun persoonlijkheid, competenties en sectorvoorkeur met de tool ‘Baansuggestie’.

Inhoud Nationale Beroepengids – Omscholen

Omscholen kan op verschillende manieren. Op de pagina ‘Omscholen’ van de Nationale Beroepengids staat een handige handleiding voor de verschillende omscholingsroutes.

Wie het roer helemaal om wil gooien, kan kiezen voor een ander beroep. Daarbij komt de ‘Beroepskeuzetest’ van pas. Voor degenen die zich willen omscholen maar nog niet weten naar wat, is er de tool ‘Baansuggestie’ die actuele vacatures laat zien die passen bij interesses, competenties en persoonlijkheid. Na drie stappen krijgen belangstellenden unieke baansuggesties te zien die horen bij hun persoonlijke baanprofiel. Verder is er de ‘Omschoolwijzer’, die inzicht biedt in alle mogelijke omscholingsmogelijkheden voor een specifiek beroep.

Meer informatie

Deelname aan de tests en wijzers op de website is geheel gratis.

Ga naar Nationale Beroepengids - omscholen