Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Opleiding ambulancechauffeur Witte Kruis

Heeft jouw kandidaat interesse in een baan als ambulancechauffeur? Het Witte Kruis biedt een opleidingsmogelijkheid. De opleiding is gratis, maar dan moet de geïnteresseerde wel zijn aangenomen voor een leer-werktraject bij een RAV (regionale ambulancevoorziening).

Sinds juli 2020 biedt Witte Kruis de opleiding Ambulance Chauffeur initieel (ACH-i) voor aspirant-ambulancechauffeurs. Startende chauffeurs moeten voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder het hebben van een werk-leerovereenkomst bij een RAV.

Inhoud opleiding ambulancechauffeur Witte Kruis

Op de website is alle informatie te vinden over de opleiding tot ambulancechauffeur, zowel de eisen aan de potentiële chauffeur als de inhoud van de opleiding. De opleiding Ambulancechauffeur Initieel bestaat uit drie fases en duurt circa zeven maanden. Geïnteresseerden moeten aan een aantal eisen voldoen voordat ze kunnen beginnen aan de opleiding:

  • Minimaal MBO 3-diploma (of gelijkwaardig).
  • C1 rijbewijs.
  • EHBO-diploma met reanimatie.
  • Werk-leerovereenkomst bij een RAV.

Om een werk-leerovereenkomst te krijgen moeten belangstellenden solliciteren bij een regionale ambulancevoorziening (RAV) in hun regio. Dat kan bij Witte Kruis via www.kombijdeambulance.nl, maar studenten van andere RAV’s zijn ook van harte welkom. Is de kandidaat eenmaal aangenomen bij een RAV, dan meldt de regionale opleidingscoördinator hen aan voor de opleiding via het aanmeldformulier op de website.

Meer informatie

Witte Kruis biedt niet alleen opleidingen voor ambulancechauffeurs, maar ook opleiding voor professionals in de acute zorg.

Ga naar Witte Kruis – Opleiding Ambulancechauffeur