Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn

Het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn helpt mensen die in de zorg willen werken met een grondige voorbereiding en training zodat ze beter een passende vervolgopleiding en baan kunnen vinden. Met een certificaat, behaald uit dit programma, kunnen zij beter instromen in een mbo- of hbo-opleiding.

Mensen die willen omscholen naar de zorg, weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Met het oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn maken zij kennis met de verschillende beroepen en opleidingsmogelijkheden in de sector. Ook oefenen ze vaardigheden die voor het beroep belangrijk zijn. Na afloop ontvangen ze een certificaat waarmee ze gemakkelijker kunnen instromen in een mbo- of hbo-opleiding. Het programma wordt aangeboden door opleidingsinstellingen en werkgevers in de regio Amsterdam.

Inhoud Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn

Deelnemers aan het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn maken uitgebreid kennis met de sector en de beroepen waar zij belangstelling voor hebben, zoals verpleegkundige, doktersassistent of andere beroepen in de jeugd- of ouderenzorg. Zij brengen hun eigen skills in kaart, krijgen praktijk- en theorielessen en ontmoeten potentiële werkgevers, bijvoorbeeld op meeloopstages. Na afronding ontvangen ze een certificaat en mogelijk deelcertificaten voor het mbo. Zo kunnen ze gemakkelijk instromen in een bbl-opleiding (mbo-niveau 2 tot en met 4) of hbo (flexibele deeltijd of duale opleiding). Het programma duurt minimaal 6 weken en maximaal 6 maanden. Ook voor werkgevers is het interessant om goed voorbereide deelnemers alvast te leren kennen bij het proefdraaien.

Meer informatie

Het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn wordt aangeboden door Hogeschool Inholland/Inholland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College en ROC TOP onder coördinatie van ROC van Amsterdam/Flevoland. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website.

Ga naar Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn